Babičkina maškrta s vanilkovým pudingom, kokosom a orechmi: Nikdy jej nie je dosť!

Predstavíme vám krok za krokom skvelý recept na dezert s vanilkovým pudingom, orechmi a kokosom, ktorý môžete pripraviť, či už si budete víkendovú kávu vychutnávať sami, alebo prizvete priateľov.

Tento sladký dezert bude dokonalou bodkou na záver vášho pokrmu a s hrnčekom výbornej kávy budete mať pocit, akoby ste sa nachádzali na obláčiku.

Je jemný, krehký a neodolateľne chutný!

Budeme potrebovať:

Na cesto budeme potrebovať:

  • 5 vaječných bielkov + štipka soli
  • 5 žĺtkov + 180 g cukru
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 250 g hladkej múky + 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžica kakaového prášku

Puding:

  • 800 ml mlieka
  • 80 g vanilkového pudingového prášku alebo kukuričného škrobu
  • 2 lyžice cukru

Krém:

  • 250 ml smotany
  • 30 g vanilkového cukru alebo cukru
  • 400 g kyslej smotany 30%

Na posypanie budeme potrebovať:

  • 100 g vlašských orechov
  • 100 g kokosu
  • Strúhaná čokoláda (podľa chuti)

Takto budeme postupovať:

  1. Začnite s prípravou cesta. Do misky dajte bielky a pridajte štipku soli. Šľahajte ich, kým nevznikne biela pena.
  2. V druhej miske dajte žĺtky a pridajte cukor. Šľahajte ich, kým nevytvoríte žĺtkovú penu. Postupne počas miešania prilievajte mlieko a následne olej. Potom pridajte múku s práškom do pečiva a dôkladne premiešajte. Nakoniec pridajte vyšľahané bielky.
  3. Polovicu cesta rozotrite na plech vyložený pečiacim papierom a do zvyšnej polovice cesta pridajte kakaový prášok. Dobre premiešajte a rozotrite ho na prvú vrstvu cesta. Pomocou špajle môžete vytvoriť ľubovoľné vzory na ceste.
  4. Prejdite na prípravu pudingového krému. Do malej misky nasypte vanilkový pudingový prášok (alebo kukuričný škrob) a prilievajte trochu mlieka, premiešajte.
  5. Zvyšné mlieko nalejte do hrnca na sporáku a pridajte cukor. Privarte ho a pridajte pripravenú vanilkovú zmes. Dôkladne premiešajte a varte na miernom ohni, kým krém nezhustne.
  6. Keď je puding hotový, nalejte ho na dvojfarebné cesto vo forme a opäť pomocou špajle vytvorte ľubovoľné vzory.
  7. Dezert pečte v predhriatej rúre 30 minút pri 200 °C na hornom/spodnom ohreve.
  8. Po upečení vyberte plech z rúry, odstráňte pečiaci papier a umiestnite ho do obruče.
  9. Pripravte krém. Nalejte smotanu do nádoby, pridajte vanilkový cukor (alebo cukor) a vyšľahajte ju. Potom pridajte kyslú smotanu a dobre premiešajte.
  10. Dezert prekryte krémom, pekne ho rozotrite a vyhladťte. Potom ho ozdobte plátkami čerstvého kokosu, nasekanými vlašskými orechmi a strúhanou čokoládou.

Nech sa vám tento výnimočný dezert darí pripraviť a prajeme vám dobrú chuť!

Reklamy

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Rumovo-kokosová roláda, ktorú si pripravujeme pravidelne, keďže ju všetci doma zbožňujeme!

Kokosový Raffaello zákusok s jemnou čokoládou: Deti sa idú za ním vždy „zblázniť“

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.