Predstavíme vám krok za krokom skvelý recept na dezert s vanilkovým pudingom, orechmi a kokosom, ktorý môžete pripraviť, či už si budete víkendovú kávu vychutnávať sami, alebo prizvete priateľov.
Tento sladký dezert bude dokonalou bodkou na záver vášho pokrmu a s hrnčekom výbornej kávy budete mať pocit, akoby ste sa nachádzali na obláčiku.
Je jemný, krehký a neodolateľne chutný!
Budeme potrebovať:
Na cesto budeme potrebovať:
- 5 vaječných bielkov + štipka soli
- 5 žĺtkov + 180 g cukru
- 100 ml mlieka
- 100 ml rastlinného oleja
- 250 g hladkej múky + 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžica kakaového prášku
Puding:
- 800 ml mlieka
- 80 g vanilkového pudingového prášku alebo kukuričného škrobu
- 2 lyžice cukru
Krém:
- 250 ml smotany
- 30 g vanilkového cukru alebo cukru
- 400 g kyslej smotany 30%
Na posypanie budeme potrebovať:
- 100 g vlašských orechov
- 100 g kokosu
- Strúhaná čokoláda (podľa chuti)
Takto budeme postupovať:
- Začnite s prípravou cesta. Do misky dajte bielky a pridajte štipku soli. Šľahajte ich, kým nevznikne biela pena.
- V druhej miske dajte žĺtky a pridajte cukor. Šľahajte ich, kým nevytvoríte žĺtkovú penu. Postupne počas miešania prilievajte mlieko a následne olej. Potom pridajte múku s práškom do pečiva a dôkladne premiešajte. Nakoniec pridajte vyšľahané bielky.
- Polovicu cesta rozotrite na plech vyložený pečiacim papierom a do zvyšnej polovice cesta pridajte kakaový prášok. Dobre premiešajte a rozotrite ho na prvú vrstvu cesta. Pomocou špajle môžete vytvoriť ľubovoľné vzory na ceste.
- Prejdite na prípravu pudingového krému. Do malej misky nasypte vanilkový pudingový prášok (alebo kukuričný škrob) a prilievajte trochu mlieka, premiešajte.
- Zvyšné mlieko nalejte do hrnca na sporáku a pridajte cukor. Privarte ho a pridajte pripravenú vanilkovú zmes. Dôkladne premiešajte a varte na miernom ohni, kým krém nezhustne.
- Keď je puding hotový, nalejte ho na dvojfarebné cesto vo forme a opäť pomocou špajle vytvorte ľubovoľné vzory.
- Dezert pečte v predhriatej rúre 30 minút pri 200 °C na hornom/spodnom ohreve.
- Po upečení vyberte plech z rúry, odstráňte pečiaci papier a umiestnite ho do obruče.
- Pripravte krém. Nalejte smotanu do nádoby, pridajte vanilkový cukor (alebo cukor) a vyšľahajte ju. Potom pridajte kyslú smotanu a dobre premiešajte.
- Dezert prekryte krémom, pekne ho rozotrite a vyhladťte. Potom ho ozdobte plátkami čerstvého kokosu, nasekanými vlašskými orechmi a strúhanou čokoládou.
Nech sa vám tento výnimočný dezert darí pripraviť a prajeme vám dobrú chuť!
Reklamy
Video recept:
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Vyskúšajte tiež: