Babičkina maškrta: Orechová roláda s medom z hrnčeka pripravená za 25 minút!

Pre milovníkov orechov dnes máme niečo špeciálne. Orechová roláda s medovým krémom je priamo božská. Príprava je úplne jednoduchá, ale výsledkom nepohrdne žiadny člen Vašej rodiny.

Roládka je sladká tak akurát a obzvlášť teraz cez leto, Váš byt príjemne prevonia.

Na tejto lahodnej orechovej roláde si pochutí proste úplne každý! Je vážne dokonalá!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 5 vajec
  • 1 lyžicu medu
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ½ šálky cukru kryštál
  • vanilková aróma

KRÉM

  • 1 plechovku karamelového Salka
  • 1 šálka mletých orechov
  • 2 polievkové lyžice medu
  • Lyžičku mletej škorice
  • Mleté orechy (navrch)

Takto budeme postupovať:

  1. Rúru zapneme na 180 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie. Vajcia vyšľaháme s cukrom do hladkej peny. Vmiešame med a postupne pridávame múku s práškom do pečiva a nakoniec primiešame tiež vanilková aróma. Cesto rovnomerne navrstvíme na plech a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10-15 minút.
  2. Všetky suroviny na krém zmiešame v mise. Upečený plát cesta potrieme krémom. Nie však celým množstvom krému. Časť krému odložíme bokom. Cesto pevne zrolujeme a vrch potrieme zvyšným krémom.
  3. Roládu môžete vcelku, alebo rovno nakrájanú, ešte obaliť orechmi. Jednoducho ju v nich vyvaľkajte

Máme hotovo!

Prajeme dobrú chuť!

Zdieľajte tento báječný recept na orechovú roládu is Vašimi priateľmi! Určite si na nej tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj:  bidista.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.