Babičkin vždy moc skvelý vajíčkový šalátik podľa receptu ešte z čias ČSR: Nedáme naňho už roky dopustiť!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na chutný šalátik ešte z čias ČSR, ktorý si určite zamilujete.

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
  • 1 ks šalátové uhorky
  • 1 ks cibule
  • 4 ks vajcia
  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 100 g tvrdého sýra
  • 3 polievkové lyžice majonézy
  • 3 polievkové lyžice octu
  • mleté ​​čierne korenie podľa chuti
  • soľ podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 150 ml vody
  • nakrájaná cibuľa

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Opláchnite šalátovú uhorku a nakrájajte ju na menšie kúsky, potom ju pridajte do misky. Cibuľu nakrájajte nadrobno a dajte ju do vedľajšej misky na chvíľu marinovať do zmesi, ktorú vytvoríte z vody, octu, pol lyžičky soli a cukru. Nakoniec už zostáva len jarná cibuľka, tú opäť nakrájajte na drobné kúsky a pridajte k ostatnej zelenine.
  2. Vezmite si dostatočne veľký hrniec, v ktorom uvaríte vajcia natvrdo. Po dovarení dajte vajcia do studenej vody, aby vám šla lepšie olúpať škrupina. Vajcia olúpte a nakrájajte na drobné kúsky, ktoré potom dajte do misky k zelenine.
  3. Cibuľu, ktorú ste dali marinovať do zmesi, pomocou cedníka zlejte, aby sa vám marináda nedostala do šalátu. Potom cibuľu pridajte do misy, do ktorej už len pridáte majonézu. Následne vám zostáva len nastrúhať na strúhadle tvrdý syr .
  4. Potom, čo syr pridáte do misky, všetko dôkladne premiešajte, nech sa vám spoja všetky chute.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Reklamy

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Rýchla a jednoduchá večera, ktorá chutí báječne: Manžel s deťmi si nevedeli vynachváliť!

Recept na babičkin detoxikačný šalát z červenej repy, ktorý sme si zamilovali celá rodina!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.