Babičkin, tradičný, krémeš: Výborná a rýchla maškrta, ktorú už milujeme celu dekádu!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na rýchly a jednoduchý domáci krémeš.

Táto pudingová maškrta nikdy nesklamala a radi ju pripravujeme znova a znova.

Chutí totiž báječne!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 2 vajcia
  • 8 vaječných žĺtkov
  • 10 lyžíc krupicového cukru
  • 10 lyžíc slnečnicového oleja
  • 10 lyžíc polohrubej múky
  • 1 balenie prášku do pečiva

Na náplň:

  • 8 vaječných bielkov
  • 16 lyžíc práškového cukru
  • 4 vanilkové pudingy
  • 200 gramov krupicového cukru
  • 1 liter vody

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. V mise si najprv zmiešajte vajcia so žĺtkami a cukrom do peny. Potom pridajte 10 lyžíc oleja, 10 lyžíc polohrubej múky, prášok do pečiva a všetko dobre premiešajte. Následne vezmite plech vystlaný papierom na pečenie a naň vlejte polovicu cesta. Dajte piecť do rúry na 200 ° C počas 15 minút. To isté potom urobte so zvyšným cestom. Získate tak dva korpusy.
  2. Medzitým si vyšľahajte z bielkov tuhý sneh a za stáleho miešania doň pridajte práškový cukor. Ďalej do rajnice vlejte cca 800 ml vody a zvarte v nej cukor. Teraz si rozmiešajte v hrnčeku dva deci vody s práškovým pudingom a zmes následne vlejte do cukrovej vody. Varte hmotu do tej doby, než zhustne. Hotový krém odstavte z platne a nechajte ľahko vychladnúť.
  3. Nakoniec do neho zakomponujte metličkou aj bielkový sneh. V ďalšej fáze môžete začať s kompletizáciou koláča. Na spodný korpus navrstvite pudingovú náplň, tú prekryte vrchným korpusom a dajte chladiť do chladničky na niekoľko hodín.
Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: ekuharica.com/?p=9091

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.