Babičkin smotanovo-čerešňový zákusok posypaný škoricou nikdy nesklamal: Rodina ho miluje!

Do leta je síce ešte ďaleko, ale mnohí z Vás sa naň  už určite veľmi tešia. Zatiaľ si ale budeme musieť ešte chvíľu počkať na teplé obdobie, ktoré so sebou okrem dovolenky prináša aj bohatú úrodu ovocia.

Jedným z týchto typických letných plodov sú napríklad čerešne, ktoré si našťastie ich milovníci môžu dopriať celoročne napríklad v podobe náplne tohto vynikajúceho čerešňového koláča. Pripomeňte si upri ňom tohtoročné leto.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy

zloženie cesta

  • 500 g jemnej múky
  • 1 balenie prášku na pečenie
  • 1 štipka soli
  • 150 g cukru
  • 150 g margarínu
  • 2 žĺtky
  • 175 g kyslej smotany

zloženie náplne

  • 1 lyžica strúhanky
  • 700 gramov čerešní
  • 2 lyžice cukru (podľa chuti)
  • škorica podľa chuti
  • 1 vajce
  • maslo
  • 1 lyžica jemnej múky

Takto budeme v recepte postupovať:

Vykôstkujte si čerešne. Zmiešajte všetky zložky cesta a dobre ho prepracujte. Cesto rozdeľte na polovice, pričom jedna z nich by mala byť o niečo väčšia. Väčšiu polovicu rozvaľkajte a vložte do plechu, ktorý je vymastený maslom a vysypaný jemnou múkou. Na cesto nasypte trochu strúhanky a pridajte čerešne. Posypte ich cukrom, škoricou a zakryte druhým vyváleným kusom cesta. Nakoniec vrchné cesto pomažte rozšľahaným vajcom a pečte 30 minút pri 170 stupňoch.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bidista.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.