Babičkin recept na báječnú zapečenú cuketu s mletým mäskom: Tá chuť je famózna!

Dnes sme si pre vás pripravili výborný recept na zapečenú cuketu s mäskom, ktorú sme si obľúbili.

Reklamy

Takto ju pripravuje naša babička a vždy sa po nej len tak zapraši.

Pripravte si aj vy toto chutné jedlo a uvidíte, že si ho zamilujete tiež!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 3 mladé cukiny
  • 400 gramov mletého mäsa (rovnaký pomer bravčového a hovädzieho)
  • ½ pohára ryža
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľu
  • slnečnicový olej na vyprážanie
  • 120 gramov tvrdého syra
  • 3 až 4 lyžice majonézy, či kyslej smotany
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, mleté ​​čierne korenie a obľúbené korenie podľa chuti

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si cukety umyte vo vlažnej vode, potom odkrojte kraje a pozdĺžne prepolte. Dužinu vydlabte pomocou lyžice a vytvorte akési “lodičky”. Tie následne umiestnite do plechu vymasteného slnečnicovým olejom.
  2. Vydlabanú dužinu na doske najemno pokrájajte a vložte do misy. Potom olúpte cibuľu a nasekajte ju nadrobno a osmažte na oleji do zlatista. K cibuli potom pridajte aj očistenú a nahrubo nastrúhanú mrkvu a pokračujte v restovaní asi minútu až dve. Medzitým sa pustite do prípravy mäsovej náplne.
  3. Tú zhotovíte tak, že mleté ​​mäso zmiešate s nasekanou dužinou z cukety, okoreníte čiernym korením, soľou, vsypete smaženú mrkvu s cibuľou a vložíte aj varenú ryžu. Pripravenou zmesou nakoniec Cuketové “lodičky” plníte až po okraj. Zeleninu dáte v konečnej fáze zapiecť do rúry na 20 minút pri 200 stupňoch Celzia.
  4. Medzitým si pripravte zapekaciu omáčku zo strúhaného tvrdého syra, majonézy a lisovaného cesnaku. Po dvadsiatich minútach zmes na cukety navrstvite a dajte dopiecť ďalších dvadsať minút.

Sledujte video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: youtube.com,  odnaminyta.com/ua/stil-zhittya/reczepti/47788-video-prostyi-recept-kabachkiv-z-rysom-i-m-yasom-pid-syrom-za-golubci-mojete-zabuty

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.