Babičkin poklad: Najlepší zákusok s kyslou smotanou!

Niektoré zákusky Nám chutia viac a iné zas menej, ale to sa asi nemôže hovoriť o zákuskoch, ktoré pripravuje babička. Toto je jeden z jej víkendových pokladov.

Keď som našla tento receptík v jej receptári, poskočili mi chuťové bunky.

Bez dlhého rozprávania okolo, poďme na to, je skutočne skvelý!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

CESTO:
1 balíček prášku do pečiva 
100 g krupicového cukru 
100 ml vody 
200 ml oleja 
2 lyžice kakaa 
3 vajcia 
150g hladkej múky

KRÉM:
cukor, rum, 
2 kelímky kyslej smotany 
2 kelímky nátierkového masla 1 – 2 tégliky smotany na šľahanie

Na ozdobu: 2 balíčky horkej čokolády

Takto budeme v recepte postupovať:

Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od Bilka. Cukor, múku, kakao, prášok do pečiva, olej, vodu a žĺtky dôkladne zamiešame. Z Bilka ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zapracujeme do základu cesta. Cesto nalejeme na plech vyložený pečenie papierom a Pečieme v stredne vyhrá rúre. Upečený korpus necháme vychladiť. Zakysaného krémovitú Smetanu s nátierkovým maslom ľahko zášlehu. Podľa chuti pridáme cukor, rum. Jednu až dve smotany ušľaháme s vanilkovým cukrom a opatrne vmiešame do krému. Krém natrémie na vychladli korpus a posypeme husto strúhanie horkou čokoládou. Zákusok zo zakysaného smotanou dáme do chladničky vychladiť

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept aj s priateľmi, určite si tiež radi pochutnajú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu Facebook stránku receptyodbabky.sk , pre nové recepty na každý deň.

zdroj: mimibazar.cz

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.