Babičkin poctivý, slivkový koláč: Recept, ktorý je doslova chutný poklad!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete. Reč je o chutnom slivkovom koláči.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Reklamy
  • šálka kefíru
  • šálka cukru
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 0,5 šálky oleja
  • slivky
  • šálka krupice
  • šálka múky/ hladká
  • štipku soli
  • 0,5 lyžičky soli
  • 10 g masla

Takto budeme v recepte postupovať:

Najprv si zmiešajte krupicu s kefírom. Kefír musí mať izbovú teplotu. Ingrediencie dobre premiešajte, prikryte utierkou a nechajte odpočívať 20 minút.

Potom do zmesi pridajte cukor, vanilkový cukor a soľ, premiešajte do hladka. Teraz do zmesi nalejte slnečnicový olej a znova premiešajte. Do zmesi preosejte múku a sódu a vypracujte hladké cesto. Zapekaciu misku si vymažte olejom a vysypte krupicou.

Do formy teraz nalejte cesto. Slivky si rozpoľte a zbavte ich kôstok. Polky sliviek položte na povrch cesta a zľahka posypte cukrom. Rúru si predhrejte na 180 stupňov a pečte približne 40 minút.

Skvelé na tomto recepte je, že je bez vajec a aj to, že môžete použiť akékoľvek ovocie chcete. Namiesto sliviek sa hodia napríklad marhule, jablká, hrušky alebo lesné plody.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte aj tieto recepty:

Za pár centov doslova „VEĽA MUZIKY“: Skvelé, kefírové, vláčne pletence z hrnčeka
Šťavnatá mäsová roláda so syrom, kyslou smotanou a bylinkami- Prudko návykové jedlo, ktoré sme si zamilovali!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.