Babičkin orechový koláč s kokosom, smotanou a tým najjemnejším krémom: Vyzerá skvele a ešte lepšie chutí!

V dnešnom článku Vás čaká luxusný orechový dezert, ktorý si všetci zamilujú. Nedá sa mu odolať. Ľahký a veľmi lahodný dezert si obľúbite už po prvom upečení.

Spojí sa v ňom chuť orechov a jemného krému, čo je priamo božská varianta.

Uvidíte, že  s týmto dezertom úplne zažiarite.

Reklamy

Ku káve, alebo čaju sú kúsky tohto koláča úplným pokušením.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

CESTO

  • 6 bielkov
  • 6 lyžíc cukru
  • 100 g kokosu
  • 100 g orechov
  • 100 g múky/ hladká
  • Prášok do pečiva

KRÉM

  • 6 žĺtkov
  • 6 lyžíc cukru
  • 2 lyžice masla
  • Smotana na šľahanie
  • 2 čokolády na varenie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Z bielkov vymiešajte tuhý sneh. Zvyšok surovín zmiešajte v mise. Nakoniec pridajte opatrne sneh. Dajte na vymastený a vysypaný plech vymiešané cesto.
  2. Pečte na 190 stupňov po dobu 15 minút. Vyšľahajte si smotanu dotuha a dajte do chladničky. Teraz začnite na krém zahrievať žĺtky.
  3. Za stáleho miešania na miernom plameni pridajte aj zvyšné ingrediencie. Varte a vymiešajte do hustého krému. Ihneď odstavte.
  4. Na upečené cesto dajte tmavý krém. Navrch smotanu. Môžete zasypať čokoládovými hoblinkami.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  kolaciusrcu.blogspot.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.