Babičkin krémový pudingáč, jemný ako pavučinka, ktorý je vysoko návykový

Máte problém s tým, že veľakrát skúšate rôzne recepty na koláče, ale výsledkom je vždy to, že cesto je až príliš suché a celkom logicky vám potom ani príliš nechutí?

Ak áno, je najvyšší čas na zaujímavú zmenu, ktorú prináša práve táto krémová pudingová buchta, ktorá zaujme tým, ako je dokonale vláčna. Vyskúšajte náš recept a buďte si istí tým, že ju budete milovať.

Ideme na zoznam ingrediencií, kde je rozhodne veľmi zaujímavé hlavne to, že nie je potrebné nijako veľké množstvo múky. Už to jasne naznačuje, že táto krémová buchta patrí do skupiny tých, ktoré nie sú suché, ale budú sa dokonale rozplývať na jazyku.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 5 vajec
  • 5 lyžíc múky
  • 3 lyžice oleja
  • 2 sáčky vanilkového pudingu
  • 2 sáčky čokoládového pudingu
  • 250 gramov cukru
  • 250 gramov masla
  • 250 gramov smotany
  • 1 liter mlieka
  • 100 gramov horkej čokolády
  • 1 prášok do pečiva

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Prvým krokom je rovnako ako u celého radu iných receptov to, že bude nevyhnutné pripraviť si cesto. Na neho bude potrebné veľký väčšina ingrediencií, a to hlavne v podobe vajec, trochu cukru, ďalej tiež múky a prášku do pečiva. Následne by malo dôjsť k tomu, že bude cesto náležite prepracované. Aby malo ideálne konzistenciu, je možné do neho pridať tiež trochu oleja, rovnako ako trochu vody. Oboje je kombináciou, ktorý sa podpíše na jemnosti a vláčnosti.
  • Akonáhle je cesto hotové, je možné ho dať upiecť. A to najlepšie do tortovej formy štvorcového alebo obdĺžnikového tvaru. Je vhodné, ak bude forma vyššia. Všetko vložte do rúry, ktorá bude vyhriata na 180 stupňov. V rúre sa následne danej cesto pečie zhruba po dobu 20 minút. Následne sa vyberie, nechá sa ochladiť a potom je potrebné rozrezať ho pozdĺžne na 2 polovice.
  • Na čo v tomto recepte ďalej nezabúdať, to je aj fakt, že jeho súčasťou je práve taktiež pudingový krém, ktorý dodáva všetkému onú vláčnosť a veľmi dobrú chuť. Základom je príprava daného krému, ktorá nie je až tak zložitá. Presný návod nájdete na obale každého pudingu, kde je uvedené aj to, že potrebujete mlieko a tiež cukor. Akonáhle má puding požadovanú konzistenciu, môžete sa pustiť do toho, že v ňom budete pomaly rozpúšťať maslo. Všetko dôkladne premiešajte a máte tiež hotovú.
  • Ako na polevu? Iste viete, čo vám zostalo za ingrediencie a tie bude nutné tiež použiť. Jedná sa o rozpustenie čokolády, do ktorej následne vmiešate tiež smotanu. Akonáhle sa všetko v hrnci prepoja, máte hotovú aj poslednej zložky a môžete sa pustiť do finálnej tvorby.
  • Ako prvý pochopiteľne prichádza na rad spodná vrstva korpusu, na ktorú sa nanesie polovica krému. Teda buď puding vanilkový, alebo čokoládový. To sa priklopí druhou vrstvou korpusu, na ktorú sa následne nanesie druhý krém. Tu už prichádza na rad jenom vrstva horného krému. Všetko sa nechá v chladničke dôkladne vychladiť a vláčna Pudingová buchta sa môže podávať.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento článok a podelte sa s ním na facebooku.

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: prosvet.cz

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.