Babičkin jahodový dezert mascarpone z chladničky: S bielou čokoládou len zo základných surovín!

Vonku za oknami máme jeseň a s každým dňom sa nám ochladzuje. V teple domova sa ale takýto dezert náramne hodí! Vychutnajte si tento perfektný jahodový dezert, ktorý sa doslova rozplýva na jazyku.

Tento jednoduchý a nepečený dezert je totiž veľmi lákavý a určite by ste ho radi ochutnali čo najskôr. Dezert je veľmi ľahký a osvieži Vás pri každej príležitosti.. Stačí Vám na neho len pár základných surovín.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 250 g mascarpone
  • 50 g bielej čokolády
  • 20-25 ml smotany
  • 100 g cukru
  • 400 g jahôd

Takto budeme postupovať:

Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Zmiešajte mascarpone a 50 g cukru, pridajte smotanu a čokoládu. Roztlačte polovicu jahôd a zmiešajte ich so zvyškom cukru. Zvyšok jahôd nakrájajte. Do pohára vložte roztlačené jahody, potom smotanu a jahodové kúsky. Nechajte stuhnúť v chladničke a môžete podávať.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept aj s priateľmi, určite si tiež radi pochutnajú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu Facebook stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: ketkes.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.