Ako z cukrárne: Mini-veterníčky s čokoládovou a vanilkovou náplňou sú absolútnym skvostom!

Dnes sme si pre Vás pripravili skutočne perfektný recept na výborné mini- veterničky, ktoré sú u nás hitom každej oslavy.

Odporúčame pripraviť rovno dvojitú porciu, lebo sa zjedia skutočne rýchlo, keďže chutia famózne.

Pripravte si ich aj vy a potešte celú rodinu!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 2 šálky vody
  • 125 gramov zmäknutého masla
  • 2 šálky hladkej múky
  • 6 vajíčok  fľaštičku vanilkovej esencie
  • štipku soli

Na krémové náplne

  • 4 vaječné žĺtky
  • liter mlieka
  • 150 gramov hladkej múky
  • 150 gramov práškového cukru ochuteného vanilkou
  • štipku soli
  • 125 gramov zmäknutého masla
  • 100 gramov horkej čokolády
Pri tomto množstve surovín docielite asi 60 kusov mini veterníkov

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do menšieho hrnca s vodou vložte kúsok masla a dajte na platňu pri miernom plameni rozpustiť. Keď sa maslo roztaví, prisypte hladkú múku, štipku soli a dôkladne premiešajte. Keď vypracujete vareškou homogénne cesto, odstavte ho z platne a nechajte vychladnúť. Keď bude studené, zakomponujte do neho pomocou mixéra jedno vajce po druhom. Nakoniec zmes ešte pokvapkajte vanilkovou esenciou, zmiešajte a cesto dajte na pol hodiny chladiť do chladničky.
  2. Keď uplynie doba tridsiatich minút, cesto na veterníky vyberte z chladničky, vložte do cukrárskeho vrecka s väčším otvorom a pomocou neho na plech s papierom na pečenie nastriekajte niekoľko stredne veľkých koliesok. Mali by byť aspoň dva centimetre od seba. Cesto potom dajte do rúry piecť na pol hodiny pri 180 stupňoch Celzia. Po pol hodine rúru vypnite a korpusy ponechajte ešte päť minút vo vnútri. Potom vyberte a nechajte vychladnúť.
  3. V miske si zmiešajte vaječné žĺtky spolu s trochou studeného mlieka, pridajte cukor, štipku soli a prisypte múku. Dôkladne premiešajte, aby sa suroviny prepojili. Zvyšné mlieko vlejte do rajnice, priveďte do varu a za stáleho miešania prilievajte vaječnú zmes z hrnčeka. Prehrievajte na platni do zhustnutia. Keď budete mať pudingovú hmotu hotovú, odstavte ju z platne a rozdeľte na dve polovice. Do tej druhej vmiešajte rozpustenú horkú čokoládu a 25 gramov masla a do vanilkovej časti vmiešajte asi 100 gramov masla.
  4. Keď budete mať hotové krémy, pustite sa do plnenia mini veterníčkov. Korpusy opatrne ostrým nožom rozrežte napoly a na spodný diel navrstvite s pomocou cukrárskeho vrecka najprv vanilkový a potom čokoládový krém. Veterník priklopte vrchným dielom korpusu. Takto naplňte všetko cesto. Veterníky dajte vychladiť do chladničky a potom podávajte posypané práškovým cukrom.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: retetepentrutoategusturile.ro/2016/12/mini-choux-a-la-creme-cu-vanilie-si-ciocolata.html

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.