Ak Vám zostalo trochu mletého mäsa, vyskúšajte tieto tri bleskové recepty!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborne a rýchle 3 recepty z bravčového mäska.

Všetky chutia skutočne perfektne a navyše sú naozaj veľmi jednoduché, takže s prípravou nebude najmenší problém.

Tento článok si určite niekde odložte aj na potom, bude sa ešte hodiť 🙂

Zemiakový hamburger s mletým mäsom  a syrom

Budete potrebovať tieto ingrediencie:

  • 300 g mletého mäsa
  • soľ a korenie podľa chuti
  • polka cibule
  • 500 g zemiakov
  • 2 polievkové lyžice múky/ hladká
  • provensálske korenie
  • čerstvá petržlenová vňať alebo pažítka
  • 2 vajcia
  • 4 lyžice kečupu
  • 100 g strúhaného syra
  • polka cibule

Postup prípravy:

  1. Najprv pripravíme mäsovú plnku.
  2. Rozmelieme mleté ​​mäso, ktoré dosoľte a dokoreňte paprikou podľa chuti. Polovicu cibule nasekajte najemno a na rozohriatej panvici speňte a nechajte zosklovatieť. Potom k cibuli pridajte ochutené mleté ​​mäso. Ak pustí šťavu, nechajte ju odpariť a smažte tak dlho, než povrch mäsa zozlátne. Keď je mäso hotové, odstavte ho z ohňa..
  3. Zemiaky nastrúhajte najemno a v bavlnenej utierke dôkladne vyžmýkajte prebytočný škrob. Potom hmotu preložte do misky, pridajte soľ, korenie, provensálske korenie a rozklepnite dve vajíčka. Suroviny potom dôkladne spracujte na jednoliatu hmotu, ktorú rozdeľte na dve časti. Na rozpálenej panvici s trochou oleja potom usmažte zo zemiakového cesta dve veľké pružné placky. Nesmažte ich príliš dlho, musia zostať dostatočne vlhké, aby sa dali ľahko prehnúť a nepopraskali. V následných krokoch sa potom ešte dorobia.
  4. Masovú náplň takisto rozdeľte na dve časti. Na polovicu každej zemiakové placky navŕšte polovicu mäsovej plnky, posypeme nahrubo nakrájanou cibuľou, zelenými bylinkami a strúhaným syrom a priklopte druhou polovicou zemiakovej placky. Vznikne tak útvar podobný mexickým tacos, len zo zemiakového cesta. To isté urobte aj s druhou plackou.
  5. Hotový zemiakový burger ešte na chvíľu vložte do panvice a pod pokrievkou zohrejte, kým sa syr neroztopí.

 




 

Lahodné “HROMÁDKY” z mletého mäsa sypané syrom a zapečené v rúre

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 900 g mletého mäsa (môžete namiešať hovädzie a bravčové)
  • soľ, korenie, korenie, bylinky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica kyslej smotany
  • koriander a údená paprika podľa chuti
  • 150 g strúhaného syra
  • 400 g zemiakov
  • 100 g majonézy (alebo kyslej smotany)
  • 2 cibule
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 3 vajcia uvarené na tvrdo
  • zemiakové korenie

Postup prípravy:

  1. Mleté mäso rozmelnite, osoľte, okoreňte a zasypte koriandrom a údenú paprikou. Vylisujte do mäsa aj cesnak a pridajte lyžicu kyslej smotany, ktorá dodá mäsu bohatosť a jemnosť. Rukami všetko dôkladne prepracujte a nechajte odpočinúť.
  2. Cibuľu nasekajte na jemné prúžky a v miske zalejte rastlinným olejom.
  3. Vajcia natvrdo nastrúhajte na hrubom strúhadle alebo rozkrájajte na kocky krájačom na vajíčka a zmiešajte ich so lyžičkou majonézy či kyslej smotany.
  4. Nahrubo nastrúhajte olúpané surové zemiaky, pridajte k nim soľ a korenie a dôkladne premiešajte.
  5. Dajte si rozohriať rúru na 180 ° C a plech vymažte olejom.
  6. Na papier nasypte pripravenú cibuľu s olejom a rovnomerne rozložte po ploche.
  7. Z mletého mäsa tvarujte bochníčky podobné karbonátkom a vyskladajte ich na cibuľovú vrstvu. Je dobré, aby boli skôr placaté, aby sa ľahko prepiekli a dobre na nich držali ďalšie vrstvy.
  8. Na pripravené masové placky dajte kopček majonézových vajíčok, navrch nasypte strúhanej zemiaky a nakoniec syr.
  9. Takto pripravené  vložte do rúry a pečte približne 40 až 50 minút.
  10. Pred podávaním môžete navrch ešte rozpustiť kúsok masla

 




Zapečené sendviče z mletého mäsa s volským okom

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 200 g mletého mäsa
  • 12 plátkov hriankového chleba
  • 6 vajíčok
  • 30 ml sójovej omáčky
  • korenie, soľ, paprika a korenie podľa chuti
  • tavený plátkový syr

Postup prípravy:

  1. Mleté mäso osoľte, okoreňte a ochuťte sójovou omáčkou, prípadne ďalším korením (tymian, bazalka, oregano, čili, provensálske korenie – podľa chuti). Vložte do panvice a na malom množstve tuku smažte dozlatista.
  2. Zo šiestich plátkov hriankového chleba opatrne odrežte okraje tak, aby vám zostal neporušený štvorcový rámček. Zvyšných šesť plátkov použijeme tak, ako sú.
  3. Dajte si predhriať rúru na 180 ° C.
  4. Plátky chleba namažete kečupom a vyskladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Na každý toast položte jeden plátok taveného syra a na syr potom pripravené chlebovej “rámčeky”, ktoré pomôžu udržať ďalšie suroviny na hrianky.
  5. Do rámčeka pridajte osmažené mäso, ktoré rovnomerne rozprestrite po povrchu hrianky. Nesmie byť ale vyššie ako rámček, musí sa zmestiť ešte vajíčko. To opatrne rozklepnite na vrstvu mäsa tak, aby pokiaľ možno nevytieklo mimo toast. Vrch vajíčka potom posypte soľou, korením a bylinkami.
  6. Takto pripravené tousty vložte do rúry a pečte približne 15 minút, alebo menej, skrátka tak, aby bielok vajíčok stuhol a žĺtok mal presne tú konzistenciu, ktorú máte radi.
Tak a teraz si už len vybrať ten svoj recept, na ktorý máte akurát chuť 🙂

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: souspark.ru/farsh-budet-deficitom-esli-vse-uznajut-ob-jetih-receptah-4-bljuda-kotorye-srochno-nuzhno-gotovit/

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.