Leto sa blíži , a to znamená jediné. Je čas začať sa poriadne pripravovať na letné mesiace, kedy budeme znovu ukazovať svoje telá v plavkách, krátkych šatách, alebo iných ľahkých kúskoch oblečenia.
Pre znižovanie hmotnosti sa skvele hodí konzumácia šalátov spojená s cvičením. Šaláty sú ale vynikajúce aj pre tých, ktorí už svoje vysnívané postavy dosiahli.
Vynikajúci ľahké a zdravé jedlo plné vitamínov – stačí si vybrať z nasledujúcich
1.Šalát s mäsom
350 g vyprážané alebo varené mäso, 400 g zemiakov, 150 g jabĺk, 150 g uhoriek, 250 g horčice, soľ, korenie, 2 vajcia, 50 g údený jazyk, 1 citrón, tatárska omáčka.
Nakrájame mäso, olúpeme, nakrájame zemiaky, ošúpeme jablká a uhorky a nakrájame uvarené vajce na kúsky. Dochutíme soľou, korením, horčicou, citrónovou šťavou a zmiešame s tatárskou omáčkou, aby sa ľahko vytvoril šalát.
2.Zemiakový šalát s majonézou
1 kg zemiakov uvarte v šupke, ošúpeme ich a nakrájame na kolieska. 2 žĺtky sa zmiešajú s 200 ml oleja. 200 ml kyslej smotany zmiešajte s horčicou, cukrom, soľou, potom zmiešajte s majonézou, a nakoniec pridajte zemiaky.
3.Zemiakový šalát s kyslou smotanou
Pol kg zemiakov uvarte v šupke, ošúpeme ich a nakrájame na kolieska. Posypte nakrájanú cibuľkou a zmiešajte s 200 ml kyslej smotany, ochutené octom, soľou alebo cukrom.
4.paradajkový šalát
Pol kg paradajok umyte, očistite (na okamih je môžete ponoriť do horúcej vody, aby sa šupka dala ľahko odstrániť) a nakrájajte na krúžky. Osoľte a zalejte octom, dochuťte cukrom a premiešajte.
5.cibuľový šalát
¼ kg fialovej cibule sa očistí, nakrája na plátky, osolí, posype kávovú lyžicou červenej papriky a zaleje sa vodou, octom, trochou cukru, a nakoniec pridajte lyžicu oleja.
6.zemiakový šalát
Jeden kg zemiakov uvarte v šupke, ošúpeme ich a nakrájame na kolieska. Nakrájajte väčšiu cibuľu a dajte ju do misy so zemiakmi. Dochuťte korením a pridajte vodu, ocot, cukor a soľ. Môžete pridať olej.
7.Parížsky zemiakový šalát
Zemiaky uvarte v šupke, ošúpeme ich a nakrájame na kolieska. Pridajte nakrájanú cibuľu a 200 g nakrájanej petržlenovej vňate. Pridajte zmes korenia, majoránky, papriky a zalejte nálevom. Nakoniec pridajte 2 lyžice oleja. Nechajte aspoň jednu noc stáť v chladničke.
8.uhorkový šalát
Olúpeme uhorky, odrežeme oba konce. Potom nakrájame na tenké plátky, osolíme, necháme stáť v soli, potom uhorky vylisujeme a vložíme do octu, zriedeného sacharimetrickou vodou. Môžete pridať cibuľu alebo dochutiť korením podľa chuti.
9.Francúzsky Šalát
Nakrájajte zeler, mrkvu, koreň petržlenu, kvaka na drobné kocky, uvarte vo vode a potom pretlačte sitom. Pridajte tiež 2 lyžice konzervovaného zeleného hrášku, olúpané, nakrájané jablko a nakrájanú kyslú uhorku, a nakoniec zmiešajte s tatárskou omáčkou.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň
zdroj: ketkes.com