7 dňový chlebíček podľa mojej babičky – hrnčekový recept: Taký chleba v obchode nekúpite, vydrží vám mäkký celý týždeň!

Tento chlebík robila moja babička a vydrží vám naozaj celý týždeň. Robím ho už 20 rokov, odporúčam každému, kto chce poctivé domáce pečivo.

Reklamy

Recept na chlebik si po vyskúšaní okamžite pýtala aj susedka 🙂

Chutí na jednotku!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

  • 3 hrnčeky hladkej múky
  • 20 g čerstvého droždia
  • 1 lyžička rasce celej
  • 3 lyžičky soli
  • 1 a 1/4 hrnčeka vody

Takto budeme v recepte postupovať

  • Postupujeme ako pri príprave klasického cesta. Z trochy teplej vody, droždia a cukru zmiešame kvások – počkáme, kým vyjde. Potom všetko spolu spracujeme – poriadne premiesime rukami a necháme aspoň 3 hodiny kysnúť (ja nechávam aj dlhšie).
  • Pri tomto chlebe platí pravidlo, že čím dlhšie cesto kysne, tým viac dierok bude mať po upečení.
  • Nastavíme si rúru na 250 stupňov.
  • Vykysnuté cesto vytvarujeme na bochníky a uložíme na plech alebo misu vystlanú papierom pečenie, alebo klasicky vymastenou bravčovou masťou, prípadne olejom.
  • Chlebíček je dôležité správne piecť (teda pri správnej teplote), takže pri teplote 250 stupňov pečieme prvých 15 minút, potom znížime na 220 stupňov a pečieme ešte asi 35 minút – každá rúra pečie inak, ale + – 5 minút by malo stačiť. Ešte horúci chlebík z rúry potrieme vodou a necháme vychladnúť. Skladujeme ako klasické pečivo, je výborný! Ja skladujeme chlebík zabalený v plátenéj utierke.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

zdroj: woman.tiscali.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.