Zemiakové pagáče ako od babičky pripravené za 25 minút

Zdieľať na Facebooku

Toto famózne zemiakové pečivo je úžasne krehké, kypré a chutné. Jeho dokonalosť tkvie aj v tom, že recept je miliónkrát odskúšaný našimi babičkami.

Reklamy

A ty dobre vie, ako na to. Príprava poteší najmä tých, ktorí v kuchyni neradi trávia príliš času.

Zaručene je aj preto zvládne úplne každý.

Reklamy

Ako skúsená gazdinka, aj úplný začiatočník. Neváhajte a vyskúšajte zemiakové pagáče našich babičiek ešte dnes.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 50 dkg hladkej múky
  • 25 dkg zemiakov
  • 2 dl kyslej smotany
  • 35 g droždia
  • 1 PL masti
  • 1 vajce
  • 1 PL soli

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Z mlieka, cukru a droždia si zarobíme kvások. Do múky rozdrobíme masť, soľ a olúpané, uvarené roztlačené zemiaky. Do múčne zmesi pridáme vajíčko, kvások a smotanu. Zmes vypracujeme na cesto, ktoré necháme v teple odpočívať približne hodinu.
  2. Takto pripravené cesto rozvaľkáme a vykrojíme kolieska, ktoré môžeme posypať nastrúhaným syrom, sezamovými semienkami, alebo potrieť vajíčkom. Pagáče pečieme na 190 ° C počas 25 minút.

Máme hotovo

Reklamy

Prajeme Vám dobrú chuť.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

zdroj:  nosalty.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.