Zemiakové karbonátky s cesnakom a luxusné chuťou – hotové za 35 minút!

Zdieľať na Facebooku

Dnes si ukážeme recept na absolútne fantastický pokrm, ktorý môžete pripraviť kedykoľvek a vždy je za pár minút pripravený.

Reklamy

Vaša rodina si zemiakový základ, doplnený o šťavnaté šampiňóny, zamiluje.

Každý člen Vašej rodiny bude toto lahodné jedlo absolútne milovať. Zapečená zemiaková kaša so šampiňónmi je geniálna.

Reklamy

Chuť tohto jedla je lahodná a neodolateľná. Výsledok vás milo prekvapí. Zapečenú zemiakovú kašu s ostatnými ingredienciami budete milovať.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 300 až 400 g zemiakovej kaše
  • 30 g masla
  • 200 g syra
  • 1 vajce
  • 2 lyžičky mletého kôpru
  • 3 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 160 g múky
  • 200 g húb
  • soľ
  • korenie
  • múka/hladká

NA OMÁČKU

  • 1 uhorka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kôpor
  • 200 g kyslej smotany alebo majonézy
  • soľ

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Zemiaky umyte, oškrabte a pripravte kašu. Zamiešajte do nej maslo a nechajte vychladnúť. Nastrúhajte syr a zmiešajte s kôprom.
  2. Huby pokrájajte na menšie kúsky a sprudka osmažte, dajte bokom.
  3. Zemiaky zmiešajte so všetkými zvyšnými surovinami, okrem húb a vymiešajte pevnú hmotu. Vytvarujte väčšie placky a do stredu vložte huby.
  4. Umačkajte a spojte prstami okraje Tieto vzniknuté gule pečte v horúcom oleji a potom uložte do tepla.
  5. Nakoniec si pripravte omáčku. Nastrúhajte uhorku a vytlačte šťavu. Rozdrvte cesnak a nasekajte kôpor.
  6. Uhorku zmiešajte s cesnakom, kôprom a kyslou smotanou (alebo majonézou) a podľa chuti dolaďte.
  7. Zemiakové karbonátky podávajte teplé a s omáčkou.

Máme hotovo..

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bidista.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.