Vynikajúci šalát s kuracím mäsom, syrom a fantastickou zálievkou! Všetci si ho zamilujú!

Zdieľať na Facebooku

Obdobie, kedy začne sezóna ľahkých šalátov, sa pomaly blíži. Nemusíme si vždy pripravovať tie isté dokola. Jarné, kuracie, zeleninové, Hanácké, alebo cestovinové….

Reklamy

Sú to najčastejšie varianty šalátov, ktoré v jarných dňoch po zime budete plánovať ?

Skúste s nami aj lahôdku s kórejskou mrkvou a kuracím mäsom.

Reklamy

Variácia chutí je svieža a príjemne nová .

Vyskúšajte a uvidíte, že sa k nemu budete radi vracať.

– 450 g kuracieho mäsa
– koréjsku mrkvu
– 3-4 šalátové uhorky
– 60 g tvrdého syra
– Majonéza podľa chuti
– Soľ, korenie

Takto budeme v recepte postupovať:

Postup prípravy receptu Kórejská mrkva:

300 g mrkvy | 2 lyžice sójovej omáčky | 50 g cesnaku | trocha sladkej papriky | 0,5 dl oleja | 1 lyžicu octu

  • Mrkvu nastrúhame na rezance, osolíme, zalejeme octom a na 10 – 15 minút prikryjeme.
    V hrnci rozpálime olej. Do misky nasypeme sladkú papriku, prelejeme horúcim olejom a necháme 1 – 2 minúty vychladnúť.
  • Olejom s paprikou prelejeme mrkvu, pridáme drvený cesnak, sójovú omáčku a všetko dobre premiešame.
  • Kórejskú mrkva necháme odležať 24 hodín v chladničke.

Pokračujeme prípravou šalátu:

  1. Uvaríme si kuracie mäso, ktoré sme nakrájali na kocky. Osolíme, okoreníme. Necháme vychladiť.
  2. Vajcia si uvaríme na tvrdo, necháme vychladiť a pokrájame na kocky.
  3. Pridáme koréjsku mrkvu
  4. Uhorky zbavíme šupky a nakrájame na kocky, ale môžeme tiež nastrúhať. Záleží na Vás.
  5. Nastrúhame si tiež tvrdý sýr.Všetko zmiešame v mise spolu s majonézou.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: liveinternet.ru

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.