Výborný domáci chlieb z hrnca bez váhy, bez odmerky a bez miesenia

Zdieľať na Facebooku

Ak milujete chutný chlebík, ktorý si pripravíte sami doma bez zbytočného rozmýšľania, tak tento recept je práve pre vás,

Reklamy

Pripravte si chlebík,  ktorý bude chutiť každému a jeho jednoduchá príprava vás dostane.

Jednoduché recepty sú skrátka niekedy skutočne tie najlepšie 🙂

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 3 šálky hladkej múky
  • 1.5 šálky vlažnej vody
  • 1 lyžičku sušeného droždia
  • 1 lyžičku soli

Voliteľné: rasca

  • hrubozrnná soľ
  • ľanové semienka …

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Všetky prísady okrem semienok zmiešame v miske. Nemiešať rúk, stačí premiešať len vareškou, aby sa všetky prísady spojili. Cesto necháme kysnúť pri izbovej teplote cez noc, prípadne až 12 hodín.
  2. Pripravíme si hrniec s pokrievkou (taký, ktorý môžeme vložiť i do rúry), prípadne zapekaciu misu.
  3. Misu alebo hrniec vložíme do rúry a necháme vyhriať na 230 stupňov. Hrniec v rúre necháme vyhriať is pokrievkou.
  4. Cesto si preložíme na papier na pečenie a vložíme do horúceho hrnca z rúry.
  5. Vrch môžeme posypať rascou alebo semienkami a môžeme urobiť aj pár zárezov žiletkou.
  6. Prikryjeme pokrievkou a pečieme pri teplote 220-230 stupňov 30 minút. Potom zložíme pokrievku a necháme zapiecť povrch chleba ešte asi 15-20 minút.
  7. Chlieb následne necháme vychladnúť.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: irecept.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.