Výborné sviatočné rezy “Gerro”: Neskutočná maškrta od susedky!

Zdieľať na Facebooku

Dezert s netradičným názvom, ktorý pravdepodobne získal po svojom tvorcovi. Vy si ho však môžete nazvať akokoľvek budete chcieť, napríklad práve Vaším menom.

Reklamy

Tak či tak sa jedná o skvelý a lahodný dezert , ktorý stojí za skúšku.

Príprava je jednoduchá a časovo nenáročná .

Reklamy

Výsledok je však fantastický. Orechové cesto, pokryté vrstvou krému dvojakej chuti. Takáto delikatesa určite nenechá nikoho chladným a hneď sa po nej zapráši.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

cesto:

  • 10 vaječných bielkov
  • 28 dkg cukru
  • 28 dkg vlašských orechov
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžice múky (polohrubej)

Žltý krém:

  • 4 dl mlieka
  • 20 dkg cukru
  • 6 lyžíc múky
  • 6 žĺtkov
  • 1 balenie margarínu

Hnedý krém:

  • 4 žĺtky
  • 2 vajcia
  • 25 dkg mletého cukru
  • 3 tabuľky čokolády
  • 1 balenie margarínu

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Cesto: Vyšľaháme z bielkov penu a postupne pridávame cukor, rozomleté ​​orechy, kakao a múku. Pečieme pri 180 stupňoch asi 15 minút v rúre na plechu.
  • Žltý krém: Uvaríme mlieko s cukrom, múkou a žĺtky, do chladnej zmesi pridáme margarín a vyšľaháme penu.
  • Hnedý krém: Uvaríme žĺtky, mlieko, cukor a vajcia spolu. Po ochladení pridáme rozpustenú čokoládu a margarín. Vyšľaháme penu.
  • Na vychladené cesto natrieme vrstvu žltého krému a na ňu vrstvu hnedého krému a necháme uležať v chladničke.
  • Nakrájame a podávame.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.