Tuk v slanom náleve: slaná dobrota “pre dámy”

Zdieľať na Facebooku

Výborná slaná pochutina, ktorú milovali u naše babičky.

Reklamy

Pripravte si ho aj vy doma, nebudete ľutovať!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 1.5 kg bravčového surového sádla  s kožou
  • 1 l prefiltrovanej vody
  • 5 polievkových lyžíc soli
  • 5 ks bobkového listu
  • 5 strúčikov cesnaku
  • čierne korenie celý
  • biele korenie mleté

Takto budeme v recepte postupovať

  1. Osolenú a prefiltrovanú vodu privedieme k varu a za stáleho varu varíme 10 minút.
  2. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu
  3. Olúpeme cesnak a plochou stranou noža ho rozdrvíme, celé korenie tiež rozdrvíme, bobkový list rozlámeme a všetko spoločne s mletým korením vsypeme do vychladnutej osolenej vody a starostlivo premiešame
  4. Sadlo premyjeme pod vodou a dobre očistíme kožu.
  5. Rozkrájame na väčšie kúsky.
  6. Kúsky masti naukladáme najlepšie do sklenenej nádoby
  7. Zalejeme pripraveným nálevom a ponecháme v chladnom mieste 2-3 dni, bez toho aby sme nádobu prikrývali pokrievkou – sadlo musí dýchať.
  8. Potom, čo do seba sadlo natiahne slaný nálev, vyberieme ho z nádoby, necháme oschnúť a posypeme korením podľa chuti
  9. Následne zabalíme do alobalu a skladujeme v mrazničke.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: irecept.cz

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.