Sviatočné kokosové rezy s vanilkovým krémom a luxusnou čokoládovou polevou!

Zdieľať na Facebooku

Ak plánujete na sviatky kokosové rezy, tento recept vás určite poteší. Blížiace Vianoce Vás vďaka našej stránke nezastihnú nepripravené a my si už postupne plánujeme, čo budeme piecť.

Reklamy

Tieto rezy sú skutočná lahoda.

Perfektne sa budú hodiť na sviatočný stôl, čo myslíte? 🙂

Reklamy

Ich ľahká konzistencia a harmónia chutí exotického kokosu s vanilkou si určite získa vaše srdce na prvé ochutnanie. Príprava je nenáročná a nezaberie veľa času, preto tieto rezy môžete pripraviť aj na poslednú chvíľu.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

zloženie cesta

  • 250 g múky (polohrubej)
  • 150 g masla
  • 1-2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 1 lyžica kakaa
  • 100 g cukru
  • 1/2 balenie prášok do pečiva

Zloženie kokosového krému

  • 6 vaječných bielkov
  • 10 lyžíc cukru
  • 200 g kokosového oleja

Zloženie vanilkového krému

  • 6 vaječných žĺtkov
  • 200 g cukru
  • 3 lyžice múky
  • 1 vrecúško vanilkového pudingového prášku
  • 300 ml mlieka
  • 250 g masla
  • 1 lyžička vanilkovej príchute

poleva

  • 20 dkg horúcej čokolády
  • sušený kokos

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Do nádoby vložte maslo, kyslú smotanu, múku, prášok do pečiva, cukor a kakao a dobre premiešajte. Cesto si rozdeľte na dve časti. Vyvaľkajte dva listy, prvý list umiestnite do plechu vyloženého papierom na pečenie a druhým listom neskôr prikryjete vrstvu kokosového krému.
  • Kokosový krém: vaječné bielky vyšľahajte do tvrdej peny s cukrom a pridajte kokos. Naneste tento krém na pripravené cesto a prikryte ho druhou polovicou cesta. Pečte v predhriatej rúre na 170 až 175 stupňov po dobu 15 až 20 minút.
  • Vanilkový krém: Zmiešajte všetky prísady, okrem masla a vanilkovej príchuti, a varte na pomalom plameni, kým nebude krém hustý. Maslo rozpustíme, nalejte ho na varený krém, pridajte vanilkovú esenciu. Premiešajte a vychladnutý krém navrstvite na druhú vrstvu cesta a nechajte stuhnúť v chladničke.
  • Nakoniec polejte povrch krému roztavenú čokoládou a posypte kokosom podľa potreby. Umiestnite do chladničky po dobu 2 hodín, potom nakrájajte na plátky.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: ketkes.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.