Nepečený tvarohový koláč s hrozienkami – pripravené máte behom 30 minút!

Zdieľať na Facebooku

Ak patríte medzi rodičov menších detí, určite každý deň premýšľate, ako im správne nachystať desiatu tak, aby im chutila, ale tiež dodala všetku potrebnú energiu a vitamíny. Máme pre vás tip!

Reklamy

Deti najlepšie počujú na sladké a v správnej miere ničomu taká malá maškrty neublíži.

Pripravte deťom na desiatu tiež kúsok tohto tvarohového koláča, ktorý zasýti a bude chutiť 🙂

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 130 g masla
  • 4 vajcia
  • 1 hrnček cukru
  • 500 g tvarohu
  • 1 čajová lyžička prášku na pečenie
  • 2 ampulky s vanilkovou esenciou
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 1 lyžička škrobu
  • 1/2 šálky hrozienok
  • (Môžete použiť nielen hrozienka, ale aj iné sušené ovocie, orechy, citrónovú kôru atď.)
  • 1,5 šálky jemnej bielej múky

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Najprv pripravte cesto: Zmiešajte múku a prášok do pečiva, pridajte roztavenej maslo a 1/3 hrnčeka cukru, s vanilkovou esenciou – dobre premiešajte. Potom pridajte 1 polievkovú lyžicu kakaa, dôkladne premiešajte, aby ste nemali v zmesi hrudky.
  • Rozklepnite do zmesi vajcia a pridajte múku cesto dobre premiesime.
  • Vezmite 1/3 cesta a vložte ho do chladničky. Druhý kus rozložte do plechu. Vymažte plech 20 × 20 alebo 18 × 25 maslom. Cesto rozotrite rovnomerne rukami, takto je mäkšia a bude to jednoduchšie.
  • Teraz pripravíme tvarohovú zmes:
  • Zmiešajte tvaroh sa 3 vaječnými bielkami, pridajte zvyšok cukru a vanilkovú esenciu a dobre premiešajte. Žĺtky dobre premiešajte lyžicou. Do zmesi tvarohu pridajte roztavenej maslo a dobre premiešajte. Potom pridajte žĺtok a premiešajte.
  • Hrozienka sa umyjú a pridajú do náplne. Teraz pridajte 1 polievkovú lyžicu škrobu.
  • Dobre premiešajte.
  • Teraz stačí navrstviť krém na pripravené cesto a naň položiť zvyšok cesta. Nakoniec nechajte stuhnúť v chladničke.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: andreilaslau.ro

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.