NAJCHUTNEJŠIE vianočné zemiakové knedle: BEZ VAJEC a BEZ MÚKY a aj tak chutia fantasticky!

Zdieľať na Facebooku

Dnes sme si pre Vás pripravili klasiku, ktorú zbožňujeme počas celého roku, ale zvlášť počas vianočných sviatkov.

Reklamy

Pripravte si toto chutné jedlo a nebudete ľutovať.

Recept je jednoduchý a knedlíky bude celá rodina doslova zbožňovať!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • uvarené zemiaky
  • Škrob – zemiakový (ja si kupujem v Poľsku tam majú vo väčších baleniach)/ na 1 kg zemiakov približne 250 g škrobu
  • soľ len do vody – nie do cesta

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Na miernom ohni privedieme k varu osolenú vodu.
  2. Najemno nastrúhajte už uvarené zemiaky, ktoré posypeme škrobom.
  3. Premiešame a postupne vytvoríme kompaktné cesto.
  4. Podľa potreby prisypte škrob.
  5. Zo vzniknutého cesta vytvorte malé guličky  a ihneď hádžte do vriacej vody.
  6. knedle nechajte variť 2-3 minúty. Následne vypnite, nechajte pár minút pod pokrievkou a vyberte z vody.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: przepisy100.pl

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.