Makový a orechový závin s chrumkavou kôrkou a najľahšou prípravou: Zvládne každá gazdinka!

Zdieľať na Facebooku

Ak by ste mali vymenovať typické slovenské sladké jedlo , alebo zákusok, pravdepodobne by Vás medzi prvými napadol tiež chrumkavý závin s veľmi obľúbenou orechovou, alebo sladkou makovou náplňou.

Reklamy

Tento notoricky známy pokrm sa skutočne teší veľmi veľkej obľube medzi všetkými slovákmi a čechmi.

Pripravte si ho aj Vy pohodlne doma podľa tohto jednoduchého receptu.

Reklamy

Celá rodina ho bude milovať!

zloženie cesta

  • 400 ml kyslej smotany
  • 250 g masti
  • 4 + 1 vajce
  • 6 lyžíc cukru
  • 2 lyžice soli
  • 100 g kvasníc
  • 120 dkg múky/hladkej

maková náplň

  • 600 g mletého maku
  • 300 g cukru
  • 250 ml vody
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 1 citrónová strúhaná kôra
  • 100 g hrozienok
  • 1 lyžička škorice

orechová náplň

  • 600 g mletých orechov
  • 300 g cukru
  • 250 ml vody
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 1 citrónová strúhaná kôra
  • 100 g hrozienok

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Zmiešajte v oddelených miskách vždy mak alebo orechy s vanilkovým cukrom, škoricou a citrónovou kôrou. Prilejte vriacu vodu s cukrom a hrozienkami, premiešajte a nechajte vychladnúť.
  2. Pripravte kvasnice a potom vymiešajte zo všetkých prísad ľahké cesto.
  3. Rozvaľkajte ho a rozdeľte na 6 častí. 3 kusy cesta naplňte makovú zmesou a zvyšné tri zmesou orechovou. Nakoniec zabaľte do tvaru závinu, vyskladajte ich na plech s dostatočnými rozostupmi a pomažte vajcom.
  4. Pečte po dobu 30 až 35 minút pri 180 stupňoch a pred podávaním nakrájajte.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: humormagazin.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.