Kávové rezy s krémom, šľahačkou a čokoládou! Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla!

Zdieľať na Facebooku

Jemné rezy sú ideálne pre neskoré večery, kedy sa začína skôr stmievať. Ak ste milovníkmi kávy, iste radi vyskúšate tento zákusok, ktorý v sebe spojí chuť kávy, čokolády a je doplnený jemnou šľahačkou.

Reklamy

Na prípravu je tento dezert veľmi jednoduchý a preto si ho určite obľúbite a budete ho radi pripravovať aj pre svojich blízkych a rodinu.

Prísady potrebné na prípravu nájdete ľahko v každej domácnosti.

Reklamy

Chutil každému!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

na cesto

  • 4 žĺtky
  • 140 gramov cukru kryštál
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 50 ml vody
  • 2 lyžice kakaa
  • 100 g pšeničnej múky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 4 vajcia
  • 2-3 lyžice mletej kávy

Na kávový krém

  • 500 ml mlieka 1,5% tuku
  • 60 g pudingu s karamelovou príchuťou
  • 1 šálka instantnej kávy
  • 300 g masla
  • 10 g vanilkového cukru

šľahačka

  • 90 g masla
  • 250 g smotany na šľahanie

Takto budeme v recepte postupovať:

cesto

  • Zmiešajte žĺtky s cukrom, postupne pridávajte teplú vodu, olej, kávu, kakao, múku a prášok do pečiva. Zmiešajte dohladka.
  • Vyložte plech papierom na pečenie, nalejte do neho zmes a pečte ho vo vyhriatej rúre pri teplote 170 ° C po dobu asi 20 minút.

kávový krém

  • Zmiešajte trochu mlieka s pudingom a kávou.
  • Zvyšok mlieka zohrejte na slabom ohni.
  • Než začne variť, nalejte zmes do nádoby s pudingom a neustále premiešavajte. Krém Je pripravený po dosiahnutí hustej konzistencie.
  • Po ochladení do zmesi pridajte maslo a cukor. Poriadne premiešajte.
  • Pripravte šľahačku zo zložiek uvedených vyššie.
  • Cesto preneste na servírovací podnos, potrite ho kávovým krémom a ozdobte šľahačkou.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: andreilaslau.ro

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.