Famózna domáca čalamáda s tou najlepšou lahodnou chuťou! Pripravená je bez zavárenia!

Zdieľať na Facebooku

Nakladaná zelenina príde v zime každému na chuť. A preto Vám dnes prinášame recept, aby ste si mohli pochutnať na zelenine, ktorú máte najradšej. 

Reklamy

Stačí potom len zaskočiť do špajze, alebo chladničky a zeleninová príloha je ihneď na tanieri.

Uvidíte že na tomto lahodnom šaláte si pochutí celá Vaša rodina aj priatelia! Je proste dokonalý.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 2 kg hlávkovej kapusty
  • 1 kg šalátové uhorky
  • 300 g cibule
  • 1 kg papriky
  • 300 g čerstvej mrkvy
  • 1 lyžica celého korenie
  • 70 g soli
  • 300 ml octu
  • 400 g kryštálového cukru
  • 4 ks bobkového listu
  • 1 lyžičku kyseliny citrónovej
  • 1 lyžička Borken

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Uhorky umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Mrkvu ostrúhame a nakrájame tiež na plátky.

  • Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké prúžky. Kapustu zbavíme stopky a nakrájame na drobno. Papriku nakrájame na rezance.

  • V mise zmiešame soľ, cukor, korenie, bobkový list, kyselinu citrónovú a Borken.
  • Nakrájanú zeleninu zmiešame a pridáme aj sypkú zmes korenia a soli. Nakoniec pridáme ocot a všetko premiešame. Necháme odpočívať 7 hodín.

  • Zeleninovú zmes potom vtlačíme do sterilizovaných pohárov na zaváranie až po okraj a do každého pohára dolejeme šťavu zo zeleniny a poháre dobre uzavrieme.

  • Nakladanú kapustu odložíme a necháme niekoľko týždňov odpočívať. Po 5 týždňoch si nakladanú kapusta môžete dať.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.