Dokonalá vrstvená cigánska pečienka z hovädzieho alebo bravčového mäsa na víne

Zdieľať na Facebooku

Neskutočný recept po ktorom sa bude oblizovať skutočne každý. Vďaka tomuto receptu skutočne nebudete myslieť na nič iné len na jedlo, ktoré máte pred sebou.

Reklamy

Je to jednoducho mňamka prvej triedy.

Vyskúšajte a neoľutujete.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 6 hrubších plátkov hovädzieho alebo bravčového mäsa
  • 4 čo najväčší kyslé uhorky nakrájané na plátky
  • 4 cibule nakrájané na plátky
  • horčicu
  • 10 plátkov slaniny – ideálne hrubších
  • Soľ a korenie

Na omáčku:

  • 500 ml červeného vína
  • 700 ml hovädzieho vývaru
  • 1 cibuľku nakrájanú na drobno
  • 1 lyžicu paradajkového pretlaku
  • 1 bal. čerstvej polievkové zeleniny očistené a nakrájané nadrobno
  • 2 ks. bobkového listu
  • olej

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Každý kúsok mäsa si najskôr nakrojíme na čo najväčšiu plochu a následne rozklepeme tenko pod fóliou – rovnako, ako keď sa chystáte pripravovať masovou roládu. Mäso ochutíme soľou a korením.
  2. Začnite vrstviť. Na plát mäsa natrieme horčicu, 2 plátky slaniny, niekoľko krúžkov uhoriek a cibule.
  3. Pokračujeme ďalším kusom mäsa a rovnakými prísadami, vrstvíme, kým nespotrebujeme všetko pripravené mäso.
  4. Mäso je teraz dobré zviazať motúzom, previažeme podobne, ako španielskeho vtáčika a preložíme na pekáč.
  5. Na panvici rozpálime olej a osmažíme cibuľku. Pridáme koreňovú zeleninu nakrájanú nadrobno a všetko spolu restujeme na plameni, než nám zelenina chytí peknú farbu.
  6. Osolíme, okoreníme a pridáme aj paradajkový pretlak, bobkový list a necháme všetko spoločne povariť.
  7. Teraz podlejeme červeným vínom a necháme ešte variť asi 3-5 minút.
  8. Omáčku prelejte cez mäso, prikryte pokrievkou a vložte do rúry.
  9. Ak máme hovädzie mäso, pečieme pri teplote 180 stupňov 2-2,5 hodiny, ak bravčové, stačí aj kratšia doba pečenia.
  10. Po dopečení nezabudnite odstrániť motúz.
  11. Servírujeme s prílohou podľa chuti, výborne však táto pochúťka chutí aj s obyčajným chlebom. Ako prílohu odporúčam tiež dusené kapustu a varené zemiaky!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: irecept.cz

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.