Chrumkavý domáci chlieb bez miešania hotový raz-dva: Báječný!

Zdieľať na Facebooku

Ak ste dlho hľadali recept na jednoduchý ale za to veľmi chutný domáci chlieb, neprestávajte čítať.

Reklamy

Tento je skutočne skvelý a zvládne ho pripraviť každý!

Vyskúšajte si ho pripraviť aj vy, nebudete ľutovať!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

  • 530 gramov hladkej múky
  • 420 mililitrov vody
  • 10 gramov droždia
  • 1 čajovú lyžičku soli

Takto budeme v recepte postupovať

  1. Droždie rozpustíme vo vode ohriatej na 37-39 stupňov.
  2. Múku si preosejeme a následne pridáme soľ a kvások.
  3. Zamiešame cesto a misku, v ktorom ho máme prikryjeme utierkou tak, aby zostala malá medzera na vzduch.
  4. Takto necháme odpočívať 2 hodiny pri izbovej teplote.
  5. Za túto dobu by malo cesto pekne nakysnúť (zhruba na dvojnásobok pôvodnej veľkosti) a na povrchu sa objaví množstvo vzduchových bublín.
  6. Bez ďalšieho hnetenia ho prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme ho na noc do chladničky.
  7. Aby sa vám cesto menej lepilo, dajte si pred manipuláciou s ním trochu múky na ruky.
  8. Jemne ho v múke vyvaľkajte a vytvarujte z neho bochník, ktorého okraje zahnite dolu a dovnútra.
  9. Pripravený bochník položte na plech vyložený papierom na pečenie a posypaný múkou.
  10. Nechajte ho, ale ešte ďalších aspoň 40 až 60 minút odstáť.
  11. Za túto dobu si predhrejte rúru na 235 stupňov celzia.
  12. Predtým, než vložíte bochník do rúry, urobte na ňom tri zárezy.
  13. Plech v rúre vložte na strednej priečku a na spodnej vložte hrniec naplnený litrom a pol teplej vody.
  14. Pečieme 45 minút.
  15. Po upečení chlieb vyberieme a necháme na plechu.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

Poznámka: Cesto na tento chutný a chrumkavý chlebík môžete skladovať v chladničke po dobu až dvoch týždňov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.