Celý život ste robili rezne zle. Táto metóda bez múky urobí vyprážané mäso 100krát lahodnejšie!

Zdieľať na Facebooku

Kuracie mäso je veľmi často používané v každodenných prípravách jedál. Jedná sa o diétnu a napriek tomu veľmi výživnú stravu….

Reklamy

Dnes vám ukážeme veľmi zaujímavý recept, ktorý sa značne líši od tradičného slovenského poňatia pečenia takzvane “na sucho”, kedy mäso bez obalu stratí všetku šťavu, alebo v podobe odrezkov, ktoré sú vyprážané a nie príliš zdravé.

Tento recept umožňuje piecť kuracie prsia v obale, aby zostali šťavnaté, a zároveň neobsahujú ani trošku múky.

Reklamy

 Tento recept je navyše veľmi rýchlo uvarený a nezaberie vám príliš času.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích pŕs
  • Zmes na obaľovanie: 40 gramov medu, 30 gramov horčice, tri až štyri strúčiky cesnaku, 50 gramov majonézy, 30 mililitrov rastlinného oleja
  • soľ
  • červenú papriku

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Ako prvé v miske zmiešajte horčicu, olej, drvený cesnak, med, papriku a majonézu. Aby sa dal med lepšie rozmiešať, môžete ho roztaviť. Podľa chuti môžete pridať aj rôzne čerstvé alebo sušené bylinky, ktoré máte doma.
  2. Kuracie prsia dôkladne umyte, nakrájajte ich na tenké plátky, vložte do pripravenej omáčky a nechajte 1 až 2 hodiny stáť, aby sa marinovali. Potom mäso vložte na plech s papierom na pečenie. Omáčku z neho neutierajte, ale ani ho dodatočne nepolievajte
  3. Vrchnú stranu posypte paprikou – ideálne je zvoliť sladkú, avšak ak máte radi ostrejšie jedlá, môžete použiť aj štipľavé korenie. Vložte pekáč do vopred predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte 40 minút. Počas pečenia môžete v polovici doby mäso otočiť.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: prosvet.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.