Bravčové kotlety na smotane, na plechu preliate smotanovou zmesou: Perfektné!

Zdieľať na Facebooku

Dnes tu máme pre Vás neskutočne chutné hlavné jedlo, po ktorom sa každý oblizuje. Nepoznáme totiž nikoho, komu by jedlo nechutilo. Odporúčame robiť dvojitú porciu.

Reklamy

Jedlo totižto zmizne zo stola extrémne rýchlo.

Nebudete ľutovať!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 6 ks bravčových kotliet – môžeme zľahka naklepať
  • 1,5 – 2 kg zemiakov – nakrájaných
  • 250 ml sladkej smotany – skúšala som aj kyslú a tiež je výsledok veľmi dobrý
  • 150 g syra postrúhaného najemno
  • 1 paradajku nakrájanú na kolieska
  • 1 červenú cibuľu nakrájanú na kolieska
  • olej

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Zemiaky uložíme na vymastený plech.
  2. Na zemiaky uložíme plátky mäsa (okorenené a osolené), kolieska paradajok, cibuľku a nakoniec prelejeme smotanou zmiešanou so syrom.
  3. Dochutíme soľou a korením.
  4. Pekáč prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 1 hodinu.
  5. Potom alobal zložíme a necháme zapiecť dozlata.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

zdroj: irecept.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.