Banánové rezy s krémom, ktoré na vašom sviatočnom stole nesmú chýbať

Zdieľať na Facebooku

Ak si už teraz lámete hlavu, čo dobrého upiecť k nedeľnej káve, máme pre vás skvelý tip na banánové osviežujúce rezy s krémovou vrstvou, ktoré nikdy nesklamú!

Reklamy
Reklamy

Perfektne sa tiež hodia na nadchádzajúce sviatky, na ktoré sa všetci veľmi tešíme.

Už vieme, čo budeme maškrtiť!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

cesto
  • Kakao 2 lyžice
  • Horúca voda 4 lyžice
  • Olej 3 lyžice
  • 1/2 prášku do pečiva
  • Polohrubá múka 7 lyžíc
  • štipka soli
  • Cukor krupica 5 lyžicou
  • Vajcia 5 ks

krém

  • Práškový cukor 3 lyžice
  • Vanilkový cukor 3 balenia
  • Smotana na šľahanie 33% 250 ml
  • Tvaroh 250 g
  • Nátierkové maslo 400 g

Ďalší

  • Čokoláda 100 g
  • Uvarená silnejšia káva 250 ml
  • Detské piškóty 1 balenie
  • Banány 5 ks
Takto budeme v recepte postupovať:
  1. Z 5 bielkov, cukru krupica a soli vyšľahajte sneh. Za stáleho mierneho šľahania k nemu pridajte 5 žĺtkov, horúcu vodu, olej, polohrubú múku, prášok do pečiva a kakao.
  2. Následne na vymastený plech s veľkosťou 30×40 cm naneste cesto a pečte ho pri teplote 180 ° C približne 15-20 minút.
  3. Než sa cesto upečie, pripravte si krém – zo smotany na šľahanie vyšľahajte šľahačku. Potom pomocou mixéra vyšľahajte dohromady nátierkové maslá, cukry a tvaroh. Túto zmes následne ľahko primiešajte k snehu.
  4. Akonáhle budete mať cesto upečené, nechajte ho vychladnúť a až potom naneste 1/3 krémovej vrstvy, položte kolieska banánu vedľa seba a naneste ďalšiu 1/3 krému.
  5. Uvarenú silnú kávu nechajte vychladnúť, namočte do nej piškóty, ktoré vyskladajte vedľa seba na krémovú vrstvu.
  6. Záverečná vrstva bude znovu 1/3 krému a môžete ešte pridať hoblinky čokolády.
  7. Rezy nechajte odležať v chladničke.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: jenzeny.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.