Babičkina klasika: Lahodné domáce šišky s jemnou chuťou a ľahkou prípravou

Zdieľať na Facebooku

Ak milujete šišky, ktorým sa tie kupované ani zďaleka nevyrovnajú, potom si musíte rozhodne prečítať nasledujúce riadky. Presne tieto neodolateľne lahodné šišky nájdete v našom článku.

Reklamy

Sú úžasne kypré a vláčne. Uvidíte, že chuť je úplne lahodná a výsledok Vás milo prekvapí.

A čo Vás určite poteší najviac, je príprava. Jednoduchá, rýchla, nenáročná.

Reklamy

Za 20 minút máte hotovo a môžete servírovať.

Výsledok je geniálny.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 kg hladkej múky
  • 8 dl mlieka
  • 3 dkg kvasníc
  • 2 PL cukru kryštál
  • 1 lyžička soli
  • 1 vajce
  • Olej na vyprážanie
  • Múka na vysypanie dosky

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. V malej miske zmiešajte 2 dl teplého mlieka s lyžicou soli a rkvasnicami. Múku preosejeme do veľkej misy. Pridáme cukor a soľ. Rozklepneme do múky vajce.
  2. Pridáme kvások a zvyšok vlažného mlieka. Nalievame postupne. Vymiesime cesto, a keď sa prestane lepiť, zakryjeme utierkou. Necháme pol hodiny kysnúť na teplom mieste.
  3. Po vykysnutí naberáme cesto lyžicou a vkladáme jednotlivé šišky do rozpáleného oleja Smažíme dozlata. Odkladáme na obrúsok, ktorý odsaje prebytočný tuk.
  4. Šišky podávame zasypané práškovým cukrom a s marhuľovým džemom

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: humormagazine.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.