Babičkin vláčny jablkový perník, ktorý vydrží dlho čerstvý

Zdieľať na Facebooku

Dnes sme si pripravili skvelú maškrtu.Pripravte si tento lahodný a jednoduchý zákusok, po ktorom sa bude celá rodina oblizovať.

Reklamy

Príprava je skutočne jednoduchá, takže ju zvládnu aj menej šikovné gazdinky bez problémov.

Uvidíte, že si ho zamilujete.

Reklamy

Chutí skutočne báječne!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 600g polohrubej múky
  • 400g cukru
  • 6PL kakaa
  • 200ml olej
  • 200ml mlieka
  • 4 vajcia
  • 5 – 6 jabĺk
  • 2KL jedlej sódy
  • 2KL perníkového korenia

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Hneď na začiatku si nastavte rúru na 180 ° C aby sa nahriala
  2. V miske si zmiešajte všetky suroviny.
  3. Časť jabĺk si môžete nastrúhať na hrubšie prúžky a časť na tenšie, ak sú jablká príliš šťavnaté, tak pridajte viac múky alebo vystískajte šťavu z jabĺk.
  4. Príliš veľa šťavy môže spôsobiť, že vám koláč poriadne nenarastie.
  5. Zmes vylejte na pomastený a múkou vysypaný plech a zarovnajte ju lopatkou.
  6. Pečte približne 25 minút.
  7. Na záver môžete koláč potrieť džemom a poliať čokoládou, prípadne len poliať čokoládou alebo len jednoducho posypať práškovým cukrom.
  8. Množstvo týchto surovín je vhodné ak chcete použiť väčšíplech, pri menšej forme alebo tortovej forme použite polovičnú dávku.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

zdroj: irecept.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.